A ContiTech teremti a legtöbb új munkahelyet

ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. / ContiTech Hungary Ltd.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kiváló beruházó díjjal jutalmazta a Continental vállalatot. Az utóbbi időszakban ez a vállalat teremtette a legtöbb munkahelyet Magyarországon.

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági miniszter, és Esik Róbert a HIPA elnöke méltatták a tevékenységet, mellyel a Continental hozzájárul a magyar nemzetgazdaság és társadalom fejlődéséhez.

Mindkét magyarországi vállalat, a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária (Mobile Fluid Systems) a Nyíregyházán lévő ContiTech Hungary (Air Spring System, Compounding) jelenleg kapacitásbővítést hajtanak végre. Makón a ContiTech nagyjából 16 millió eurós beruházással 216 új munkahelyet teremt. Itt jelenleg egy 9000 m²-es csarnokbővítés folyik, ahol extrudáló gyártósorok, vulkanizáló kemencék és úgy gyártógépek kapnak helyet. Ezzel párhuzamosan már májusban átadják az új 5000 m²-es raktárépületet és az irodai területek is kibővítésre kerülnek.

Nagy Mihály a ContiTech Fluid Automotive ügyvezetője a díjátadón elmondta, hogy a közeljövőben további bővítések várhatók. Farkas Erzsébet Éva, Makó polgármestere kihangsúlyozta a fontos szerepet, melyet a vállalt a város életében játszik: „A ContiTech számos családnak biztosít megélhetést és a befizetett iparűzési adóból további fejlesztéseket tudunk megvalósítani Makón.”

Nyíregyházán egy 16 millió eurós beruházási projekt hatására további 681 munkahely létesül. A jövőben itt is fűtő-, és hűtővezetékeket fognak gyártani.


ContiTech Creates Largest Number of New Jobs

 

ContiTech Creates Largest Number of New Jobs

 

ContiTech Creates Largest Number of New Jobs